Известие

Collapse
No announcement yet.

Поставяне на USB на Alfa Romeo 166 без CD Changer

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Megadet Покажи съобщение
    Колега Eco, нищо не разбирам от тази тема! Доста съм бос на тема електро затова искам да питам как става извеждането на aux! В някои теми пише че може от главата на касетофона, в други от предусилватела? И този предусилвател къде се намира, че вече ми писна с тези трансмитери, касети и какви ли не буклуци!
    Във въпросния линк е показано как се прави вход на ICS-а, като се ползва режима на касетофона. Не е добра идея да се вкарва сигнал на самия вход за главата, тъй като там предусилвателят е с много голяма чувствителност и така ще се усилват и брумове/шумове.
    Колегата, който е дал снимките вероятно е направил входа някъде на изхода на предусилвателя за главата.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

А би ли ми дал някаква схема ако имаш, или да ходя при някой жичкаджия!
      Alfa 166jtd,1999

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        По въпроса с правенето на аудио вход на ICS-а, този материал може да ти е от полза.
        Ако не разбираш схемата в линка който е дал Еко, по-добре иди на жичкаджия.
        Last edited by Доко; d.m.y г., 18:24.

Comment

Намери някой познат, който се справя що-годе с поялник в ръка, покажи му снимките и го черпи една - две бири и ще ти свърши работа.
          Както ти казва Доко, по-добре така отколкото да си прецакаш ICS-а.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Ок мерси!
            Last edited by Megadet; d.m.y г., 19:13.
            Alfa 166jtd,1999

Comment

Ето една идея, само не знам дали ще показва информацията от компа! Тук го намерих http://www.arcs.org.rs/forum/viewtopic.php?f=62&t=54245
              Attached Files
              Last edited by Megadet; d.m.y г., 18:05.
              Alfa 166jtd,1999

Comment

Колеги вижте какво намерих
                Attached Files
                Alfa 166jtd,1999

Comment

Добре изглежда но липсват бутони или най малко един бутон от конзолата Трябва и на тях да се търси място
                  ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Това ми изглежда като фотошоп... не знам да има толкова място там, че да се сложат там бутоните Или поне на моя автомат - няма. По скоро тия бутони могат да се изнесат в малката жаба. Отваряш, наместваш си климата и си затваряш... При това - цялата процедура е да пробиеш една дупка през която да минат кабелите и една малка шина, да задържа бутоните вътре дане се мандахерцат. А за радиото се отваря стандартен отвор като за кар радио.

Last edited by gorbi; d.m.y г., 23:08.
                    AR 166 2,4 jtdm
                    NT II 2,7 tdi
                    Peugeot 206 1,1
                    AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

Колеги като чисто нов собственик на 166-тица имам няколко въпроса:
                      1.щом нямам cd changer има ли изведени букси до там
                      (защото ги търсих но не ги намерих)
                      2.ако има те чинчове ли са или са друг вид интерфеис ?
                      3.мога ли да свържа aux и да го прекарам до таблото за да си слушам музичка от АиФоня
                      4.някои пробвал ли е "Loudlink" или друг емулатор
                      5.има ли варянт за "aux" направо на ICS-a (отзад)
                      6.имам каркит за телефон ама нямам идея какъв модел трябва да е (гледаики буксата - можеби антична моторола)
                      та знаете ли какви кит-ове са им слагани ?

Предварително благодаря
                      sigpic
                      Alfa Romeo 166 V6 Turbo
                      FIAT COUPE powered by Nitrous Oxide System

Comment

Първоначално публикувано от tahi Покажи съобщение
                        Колеги като чисто нов собственик на 166-тица имам няколко въпроса:
                        1.щом нямам cd changer има ли изведени букси до там
                        (защото ги търсих но не ги намерих)
                        2.ако има те чинчове ли са или са друг вид интерфеис ?
                        3.мога ли да свържа aux и да го прекарам до таблото за да си слушам музичка от АиФоня
                        4.някои пробвал ли е "Loudlink" или друг емулатор
                        5.има ли варянт за "aux" направо на ICS-a (отзад)
                        6.имам каркит за телефон ама нямам идея какъв модел трябва да е (гледаики буксата - можеби антична моторола)
                        та знаете ли какви кит-ове са им слагани ?

Предварително благодаря
                        1 - Може и да няма прекаран кабел. Най сигурно ще разбереш, ако погледнеш дали тръгва кабел откъм ICS - а.

2 - Интерфейсът за changer - а, се състои от 2 чинча за аналогов вход и цифров интерфейс за управление.
                        Виж подробности тук.

3 - Аналоговият вход за changer - а се отпушва само, когато ICS - ът разпознае устройството и премине определена комуникация с него (разчетен диск, трак и т.н.).

4 - Поради това на този интерфейс трябва да се закачи устройство от сорта на loud-link, което емулира работата на дисковото устройство.

5 - Не, но може да се направи, като се пипне вътре в ICS - а. Обикновено се ползва предусилвателя за касетофона. Погледни тук.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

По точка 6 са слагали само Нокия
                          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

добре де а интерфейса на changer-a може ли да се излъже
                            Просто не ми се разглабя ICS-а

Иначе мерси за инфото
                            sigpic
                            Alfa Romeo 166 V6 Turbo

Comment

Единственото което лъже са двете устройства.друго няма просто за 98г. е било върха но вече е антика
                              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                                Единственото което лъже са двете устройства.друго няма просто за 98г. е било върха но вече е антика
                                говориш за loudlink ?
                                sigpic
                                Alfa Romeo 166 V6 Turbo

Comment

Working...
                                X